UtilizatoriAdministrarea Utilizatorilor
Iniţial programul are doar un utilizator implicit, administratorul, care nu figurează în lista utilizatorilor. Acest cont este creat de program atunci când nu există nici un utilizator disponibil. Cu ajutorul acestui cont se crează conexiunea la server şi se configurează aplicaţia. După definirea utilizatorilor acest cont dispare, programul cerând autentificarea utilizatorului. Se cer două informaţii:

· Marca - un număr format din 6 cifre sau caractere
· Parola

graphic

În procesul creierii utilizatorilor este necesar ca să se creeze la început un cont de utilizator cu drepturi depline asupra aplicaţiei, un cont de întreţinere a aplicaţiei. Dacă nu se procedează astfel, programul nu permite înregistrarea utilizatorilor, funcţionând pe contul iniţial.
Nu vă grăbiţi să creaţi utilizatorii înainte de a vă familiariza cu aplicaţia. Introducerea utilizatorilor fragmentează pe module opţiunile programului separând facilităţile:

· Aprovizionare
· Vânzare
· Contabilitate
· Întreţinere

graphic
La crearea unui utilizator se va preciza:
· Marca - un număr format din 6 cifre
· Drepturile - un şir de litere ce pot fi (I A C V reprezentând iniţialele de la Întreţinere, Aprovizionare, Contabilitate şi Vânzări) sau combinaţii ale acestora.
· Nume Utilizator - Numele şi prenumele utilizatorului
· Parola - parola utilizatorului. (parola utilizatorului poate fi modificată doar de un utilizator cu drepturi de întreţinere a aplicaţiei).

Opţional, dar absolut necesar pentru utilizatorii cu drepturi de Vânzare. - Se trec CNP - codul numeric personal, Seria buletinului şi Număr Buletin Identitate. După autentificarea utilizatorului, în cazul emiterii de facturi, proforme şi avize se folosesc aceste date.
Datele introduse iniţial la <Date Firma> sunt înlocuite după autentificarea utilizatorului cu acestea în modulul de Vânzări.