Utilizatori

Previous Top Next


Intretinere
In acest modul avem posibilitatea de a stabilii:

-Datele firmei - introducere cod inregistrare

-Parametrii de conectare

-Administra utilizatorii

-Administrarea gestiunilor

-Configurare case de marcat

-Administrare Comenzi

-Salvari Date Aplicatie

-Refacere Date Aplicatie
Datele firmei precum si o varietate de optiuni se pot accesa din acest modul. Aici stabilim contul implicit folosit la facturare, numarul de telefon si fax, ( atentie datele se transmit si in Declaratia 394) tipul unitatii ( Adaos Comercial = 0 pentru unitatile productive), cota de TVA ( platitor sau neplatitor de TVA, repectiv scutit ).
Configuram facturile, seriile, stabilim LOGO firmei si fundalurile celor trei tipuri de facturi. Fisiere trebuie sa fie JPG, iar formatul sa respecte dimensiunile impuse. Stabilim datele pentru vanzatorul implicit ( daca nu sunt creeati utilizatori, se folosesc aceste setari ). Pentru fundaluri recomandam colori estompate in cele 3 nuante, nu folositi imagini ce au coloarea neagra deoarece se va suprapune cu datele continutului facturii. Data scadenta implicita se stabileste tot aici, daca nu doriti sa apara N , daca doriti sa apara data scadenta pe factura puneti D.
Optiuni program
Daca folositi sau nu cititoare cu coduri de bare, daca doriti citirea si creerea unei baze de date cu cursul valutar (BNR) in Euro si USD.
Tot aici se complecteaza si codul de inregistrare, pe care il obtineti apelind linkul asociat.
Administrarea Utilizatorilor
Initial programul are doar un utilizator implicit, administratorul, care nu figureaza in lista utilizatorilor. Acest cont este creeat de program atunci cind nu exista nici un utilizator disponibil. Cu ajutorul acestui cont se creaza conexiunea la server si se configureaza aplicatia. Dupa definirea utilizatorilor acest cont dispare, programul cerind autentificarea utilizatorului. Se cer doua informatii:

-Marca - un numar format din 6 cifre sau caractere

-Parola

graphic
In procesul creerii utilizatorilor este necesar ca sa se creeze la inceput un cont de utilizator cu drepturi depline asupra aplicatiei, un cont de intretinere a aplicatiei. Daca nu se procedeaza astfel, programul nu permite inregistrarea utilizatorilor, functionind pe contul initial.
Nu va grabiti sa creeati utilizatorii inainte de a va familiariza cu aplicatia. Introducerea utilizatorilor fragmenteaza pe module optiunile programului separind facilitatile:

-Aprovizionare

-Vanzare

-Contabilitate

-Intretinere

graphic
La creerea unui utilizator se va preciza

-Marca - un numar format din 6 cifre

-Drepturile - un sir de litere ce pot fi ( I A C V -reprezentind initialele de la Intretinere, Aprovizionare, Contabilitate si Vanzari) sau combinatii ale acestora.

-Nume Utilizator - Numele si prenumele utilizatorului

-Parola - parola utilizatorului.( parola utilizatorului poate fi modificata doar de un utilizator cu drepturi de intretinere a aplicatiei).
Optional, dar absolut necesar pentru utilizatorii cu drepturi de Vanzare, - se trec CNP - codul numeric personal, Seria buletinului si Numar Buletin Identitate. Dupa autentificarea utilizatorului, in cazul emiterii de facturi, proforme si avize se folosesc aceste date.
Datele introduse initial la <Date Firma> sunt inlocuite dupa autentificarea utilizatorului cu acestea in modulul de Vanzari.