Cauta:     Cautare avansata
Rasfoiti dupa categorie:
Glosar | Pune o întrebareEtapele orientative in infiintarea unei firme

Adauga comentariu
Vizualizari: 1004
Voturi: 0
Comentarii: 0

Etapele orientative in infiintarea unei firme

1) Rezervarea denumirii firmei la Registrul Comertului

Trebuie prezentate in jur la 3 denumiri de firma pentru a verifica disponibilitatea acestora in ordinea preferintelor. Cerere pentru disponibilitatea denumirii SRL ce urmeaza a fii infiintat in vederea rezervarii numelui firmei.
Cost: in jur de 45 RON

2) Obtinerea cazierului fiscal de la primarie

(se poate face si in regim de urgenta)
Cost: in jur la 8 –25 RON

3) Notariat:

3.1) Imputernicire avocat pentru realizarea acestor etape.

De regula notariatele au deja un formular standard de imputernicire in acest sens. Dumneavoastra veti putea opta pentru anumite modificari ale acestuia (cum ar fi de exemplu sa nu imputerniciti avocatul/persoana/firma in cauza cu depunerea capitalului social la banca, dv. urmand a realiza aceasta).
3.2) Legalizarea specimenului de semnatura

Costuri: in jur la 100 RON
4) Obtinerea eventualelor avize legate de sediul social/punctul de lucru

(de exemplu in cazul sediiilor sociale din blocuri avizul vecinilor / administratorului si presedintelui asociatiei de locatari/propietari)

5) La un avocat/notar
5.1) Act constitutiv

(care contine si codurile CAEN alese, codul CAEN principal – domeniul principal de activitate al firmei, date despre capitalul social si partile sociale, si alte informatii despre firma)
5.2) Dupa caz: declaratia de asociat unic si administrator

5.3) Contractul de comodat / contractul de inchiriere la adm. financiara / respectiv dovada sediului social.

La data redactarii acestui articol, se pare ca nu este posibil sa existe la aceiasi adresa/sediu social mai mult de o firma care sa nu aibe un asociat comun.

Costul acestora: in jur de 150 RON

7) Depunerea capitalului social la banca

Capitalul social (in prezent, in multe cazuri 200 RON) se depune la banca intr-un cont special de “capital social” pentru care bancile de regula au formulare speciale iar angajatii bancii ar trebui sa stie sa va indrume cu privire la acesta.

De regula acest cont are un statut special (la acesta nefiind percepute comisioane lunare sau oferite dobanzi).

Banca va va furniza documentele necesare pasilor ulteriori (de exemplu: chitanta pentru banii depusi, extras de cont, etc).

8) Depunerea actelor si completearea cererilor de inregistrare la Oficiul Registrului Comertului

Cost orientativ: 280 RON

Tot in acesta etapa este precizat tipul de societate (SRL, SA, SCA, SCS, SNC… etc), daca sunteti platitor de TVA sau nu, daca plata tva are loc lunara sau trimestriala, daca sunteti platitor de impozit pe profit si cum are loc plata acestuia (lunara, ...), informatii legate de sediul social, etc.

Este recomandabil sa cititi ghidurile de completare ale documentelor de inregistrare, disponibile si online pe siteul ONRC (www.onrc.ro) iar in caz ca aveti dubii sa va documentati cu privire la acestea (o posibilitate este consultarea la ONRC cu taxa - in jur de 20 RON / 30 RON pe ora).
9) Obtinere acte
9.1) Certificatului de inregistrare a firmei

9.2) Hotararea tribunalului judecatoresc de pe langa Oficiul National al Registrului Comertului

3.3) Certificatul constatator

Pentru informatii specifice si actuale (certe, oficiale, detaliate) despre constituire SRL va rugam sa consultati un avocat si sa vizitati siteurile din domeniu (www.onrc.ro - Oficiul National al Registrului Comertului) si alte surse.

In cadrul website-lui ONRC de mai sus, alegeti limba romana -> apoi sectiunea "Formalitati". In aceasta sectiune puteti accesa Ghidul privind documentele legale pentru inregistrarea si autorizarea comerciantilor si inregistrarea modificarilor actelor constitutive ale acestora. De asemenea, aici si in celelate sectiuni veti gasi foarte multe informatii utile si actuale (nu numai despre infiintare SRL, dar si despre celelalte tipuri de societati comerciale - SNC, SCS, SA, etc).
Altele din aceasta categorie
document Amortizarea capitalului imobilizat
document Actele necesare pentru infiintarea unei societati com.
document Tipuri de societati comerciale
document LEGE nr.31 din 16 noiembrie privind societăţile comerciale
document Actualizarea nomenclatorului CAEN
document NORME METODOLOGICE Nr. 301 din 28 iunie 1999
document TVA poate fi dedusa in limita a 100 euro, daca se mentioneaza pe bonul fiscal codul de inregistrare in scopuri de TVA al beneficiarului. S-a abrogat prin reformulare deducerea TVA la achizitiile de combustibiliRSS

2017 All Rights Reserved | by: www.gestiune-sql.ro