Cauta:     Cautare avansata
Rasfoiti dupa categorie:
Glosar | Pune o întrebareInstalare manuala Program

Adauga comentariu
Vizualizari: 1324
Voturi: 0
Comentarii: 0

Instalare manuala Program
Doar pentru Firebrid exista si o parola implicita - masterkey. Fiecare server are o baza de date implicita, pentru a se putea valida conectarea.
Daca ati folosit valoarea implicita pentru port a serverului, puteti sa lasati 0, programul cunoaste portul implicit pentru un anumit protocol, daca nu, folositi valoarea data la instalarea serverului.
2)Scrieti Hostul, adica numele calculatorului pe care ati instalat serverul.
Se poate afla cu utilitarul  HOST.EXE instalat si el in directorul aplicatiei. Se va executa de pe calculatorul pe care este instalat serverul. Ne va da trei nume posibile de host la alegere.
Pentru conectarea prin intermediul internetului este mai bine sa avem un nume de domeniu (dynamic DNS-gratuit), deoarece e posibil ca adresa afisata de program sa se schimbe in timp, in functie de modul de gestionare a adreselor de catre furnizorul de servicii de internet la care sunteti abonati.
Trei metode pentru host, pe care o folosim ?  Prima o folosim intr-o retea de dimensiuni mici sau locale, a doua in retea de dimensiuni mari, care are mai multe subretele, iar a treia pentru acces prin internet la serverul sql, asa numitele aplicatii distribuite teritorial. Puteti fi in alta tara, dar sa aflati situatia financiara a firmei de acasa.
In general cele trei: Catalog, Schema si DataBasese complecteaza cu aceeasi valoare.
Parola pentru server si numele de utilizator, sunt cele alese de dvs. la instalarea serverului SQL, daca este vorba de aplicatia monopost acestea sunt SYSDBA si parola masterkey .

3)Dupa ce ati completat campurile , lasind pentru Catalog,Database si Schema valorile puse de program, a venit timpul sa testam conectarea la baza de date implicita a serverului. <Test Conexiune>
Daca am reusit, se va aprinde iconul cu becul, daca nu, va trebui sa verificam ce nu merge, valorile sunt corecte ? exista un firewall intre cele doua calculatoare, blocheaza ceva conectarea ?
Dupa ce raspundem la aceste intrebari, putem trece mai departe. Pentru acces prin internet, recomand folosirea la server a portului 143, este implicit portul de IMAP, o posta prin interfata web, pe care majoritatea providerilor de internet nu o blocheaza. Asta daca fireste nu o folositi dvs. in scopul ei initial, de posta prin interfata web.

4)Creerea bazei de date. De data asta este simplu apasam <Creeaza Baza>, suntem invitati sa incarcam baza de date.
Ceea ce se intimpla de fapt, se creeaza pe serverul SQL o baza de date cu numele GeoService, care devine implicita pentru program.

5)Incarcam baza de date. Acesta este un fisier cu extensia .SQL, care la instalarea aplicatiei de retea este pus in directorul \Update al aplicatiei. De fapt acolo gasiti de fapt 4 astfel de fisiere, cite unul de fiecare tip de server: MySQL, MsSQL, PostgreSQL,Firebird. Il veti alege pe cel ce corespunde serverului aplicatiei dvs.

Acum am terminat conectarea, vom reveni la aceasta casuta de dialog doar daca vom upgrada baza de date a serverului.
 

Altele din aceasta categorie
document Instalare Program
document Ce deosebire este intre a tine gestiunea stocurilor cu un program separat si a lucra cu un sistem de gestiune si contabilitate precum Balanta Profesional ?
document Programul Balanta Profesional respecta legislatia in vigoare?
document As dori sa stiu daca cu programul Balanta Profesional pot tine contabilitatea primara a societatii
document Am un magazin alimentar si fac zilnic foarte multe plati catre furnizori atat cu numerar cat si cu CEC si BO, in Balanta Profesional pot tine o evidenta a acestor plati?
document Am o casa de marcat si as dori sa stiu daca se poate conecta cu programul d-voastra?
document Programul Balanta Profesional contine si Jurnalele pentru vanzari si aprovizionari care se listeaza lunar?
document Care sunt cerintele minime de rulare?
document Stocuri si Solduri Initiale
document Aplicatii distribuite teritorial
document Alegere server SQL
document Instalare MSDE
document Gazduire Gratuita Magazin Online Balanta Web
document Tutorial instalare MySQL
document Gestiune Magazin Online
document Scurt exemplu
document Cum pot schimba numele unui furnizor sau client
document Folosirea filtrelor si sortarii in tabela
document TVA la incasare
document Schimbari in structura programelorRSS

2017 All Rights Reserved | by: www.gestiune-sql.ro