Gazduire Gratuita Magazin Online Balanta Web

Gazduire Gratuita Magazin Online Balanta Web

Primul pas consta in alegerea domeniului pe care doriti sa gazduiti aplicatia.
Dupa alegerea domeniului si instalarea lui cu succes aveti in posta electronica datele necesare configurarii magazinului online. Veti primi un e-mail ce are un nume de utilizator, o parola si bineinteles adresa domeniului dorit.
Pentru configurarea programului alegeti:
 


Intretinere->WebSite->Configurare


Setare Magazin Online


Inlocuiti "utilizator" si "parola" cu valorile primite, semnul / este doar pentru a semnifica campuri diferite, nu se trece in casuta de dialog.


Atentie:Daca faceti modificari masive in structura categoriilor de produse la sincronizare veti bifa casuta Resetare.


In mod normal sincronizarea consta in parcurgerea structurii de categorii si actualizarea doar unde este cazul.


Pentru utilizatorii mai vechi ai aplicatiei monopost, deoarece nu au librariile necesare conectarii la serverul postgresql al Magazinului Online, oferim un setup doar cu aceste libraririi pe care trebuie sa le aiba pentru a se putea conecta.Descarca..


Pregatirea magazinului pentru cumparatori

Livrare Magazin Online

Accesati linkul de administrare a Magazinului Online primit in e-mailul de validare al instalarii
si introduceti numele de utilizator si parola. Principala sectiune ce trebuie actualizata este in

Configurare->Informatii auxiliare
Sunt doua ferestre ce trebuie actualizate, puteti folosi modelul existent ca orientare:
 

Pregatirea Aplicatiei pentru lucru cu Magazinul Online

Livrare Magazin Online Dupa introducerea stocului initial, accesati in
Vanzari->Operatii->Catalog Articole
Aici stabiliti structura de categorii de produse si atasati fiecarei categorii produsele care ii apartin. Dupa ce adaugati produse in categorie, la fiecare articol este recomandat sa adaugati si date suplimentare si anume:

Caracteristicile au denumire si valoare, ele apar ca informatii suplimentare in detalii despre produs in pagina acestuia. Numarul acestor caracteristici specifice unui articol este nelimitat, iar odata definita o caracteristica, programul o memoreaza asociind-o cu valorile posibile, spre a va ajuta cu autocomplectarea caracteristicilor altor articole sau valori.

Sincronizarea Aplicatiei cu Magazinul Online

Sincronizare Magazin Online Este o operatie simpla, accesati in
Vanzari->Web->Sincronizare
Aici puteti bifa optiunile:

Imaginile, datele articolelor si structura categoriilor se incarca prin interfata web speciala proiectata in acest scop a sitelui de catre aplicatia Balanta Profesional, procesul se desfasoara in timpul sincronizarii si nu solicita cu nimic utilizatorul. Programul este necesar sa aiba conexiune la internet. Dupa sincronizarea articolelor, la prima sincronizare, va trebui sa va logati apoi pe partea administrativa a interfetei web a magazinului si sa stabiliti produsele recomandate. Deoarece produsele recomandate apar pe prima pagina a magazinului, pana nu faceti acesta operatie, sectiunea magazinului nu este afisata.

Preluarea comenzilor din Magazinul Online

Preluare comenzi Magazin Online La aparitia unei comenzi din Magazinul Online, daca programul este pornit, veti fi avertizat prin aparitia unui balon informativ, ca in imagine. Pentru preluarea comenzii acesati:
Vanzari->Web->Comenzi
Aici aveti optiunile:

Datele privind adresa de email a solicitatantului si numarul de telefon a acestuia apar in factura sau factura proforma pentru a va ajuta la comunicarea cu clientul. Aveti posibilitatea de a modifica factura, de a o salva ca fisier PDF,JPG sau sa o transmiteti direct in clientul de e-mail folosit (Outlook Express sau similar).
In cazul efectuarii unei comenzi, Magazinul Online transmite automat doua e-mailuri :

Programul este necesar sa aiba conexiune la internet.