Salvare şi RefacereSalvare şi Refacere
Periodic este necesar să efectuaţi salvări ale datelor. Salvarea datelor se face într-un fişier text cu extensia SQL sau mai nou ZIP. Acesta este de fapt un fişier arhiva ce conţine un script SQL cu toată informaţia bazei de date a aplicaţiei. Deoarece conţine inclusiv structura bazei de date, o puteţi folosi uşor pentru transferul de pe un server SQL pe altul a aplicaţiei. Pentru a transfera datele aplicaţia pe alt server, debifaţi opţiunea <cu ştergerea tabelelor> la salvarea datelor. Alegerea tipului serverului SQL - în funcţie de serverul pe care dorim refacerea datelor aplicaţiei - cel curent este cel folosit în parametrii <Configurare>.
La salvare trebuie să aşteptăm până când aplicaţia termina de creat scriptul după care îl salvăm cu numele indicat de program. Putem să minimizăm fereastra care efectuează salvările, mărind astfel viteza de salvare (nu se mai afişează scriptul decât la final).


Refacerea pe acelaşi server - doar în cazuri excepţionale - şi se foloseşte cu salvările cu opţiunea <cu ştergerea tabelelor> bifată.
În cazul unui incident, este recomandat reinstalarea serverului şi încărcarea în faza de creare a bazei de date <Încărca Baza> a scriptului generat anterior prin salvare fără opţiunea <cu ştergerea tabelelor>.

Fişierul de arhivă cuprinde în afară de scriptul SQL şi fişiere de tip JPG ale articolelor, precum şi cele din configurarea facturilor, imagini de fundal şi sigla societăţii.

Pentru tipul mai vechi de salvare, care conţineau doar fişierul SQL, va trebui să precizăm că folosim tipul SQL la alegerea fişierului de refacere.

Metode Alternative de Salvare şi Refacere
Fiecare server SQL are şi propriile instrumente de salvare şi reface a bazei de date. În continuare vom prezenta pe scurt care sunt acestea:

PostgreSQL:

Folosim pg_dump că comanda, astfel:Pg_dump -h db_server -U db_uşer -W db_name > db.20070725. Dump

Cu acest pg_dump:

    * Conectarea la un server Postgres numit "db_server".

    * Conectarea ca utilizator Postgres "db_uşer".

    * Forţarea o parolă prompt cu "W".

    * Dumping baza de date Postgres (o "Postgres dump" a bazei de date), numit "DB_Name".

    * Trimitere ieşire Postgres într-un fişier numit "db.20070725. Dump".