Văd MonetarFereastra de văd monetar este utilă pentru înregistrarea în jurnalul de vânzări a vânzărilor efectuate prin intermediul caselor de marcat.De asemenea în jurnalul de casă sau banca se înregistrează încasările, programul face automat corelaţia între vânzări şi încasări dacă se respectă ordinea enumerată mai sus. Tot aici putem urmării şi încasările pe fiecare casă de marcat.

 

graphic

 

Poate părea complicat, dar trebuie urmate câteva reguli dacă se emit bonuri fiscale cu casa de marcat. Zilnic, la sfârşitul zilei respective sau a doua zi, pentru fiecare casă de marcat, pentru ziua respectivă, se înregistrează:

1. Vânzările în jurnal vânzări

2. Încasările în registrul de casă, dacă s-a plătit şi prin card, încasările prin bancă.

Ordinea de înregistrare este cea de mai sus, că programul să poată face corespondenţa între vânzări şi încasări. Din jurnalele de vânzări şi jurnalul de încasări, lunar, la sfârşit de lună se generează rapoartele respective şi se creează notele contabile ce se înregistrează în balanţă. Deşi apare în tabela şi vânzările prin facturi, sunt doar consultative, nu se pot înregistra, înregistrarea lor făcându-se din evidenta facturilor.

Dacă există o balanţă pe luna trecută şi se înregistrează zilnic pentru fiecare casă încasările, putem obţine din modulul contabilitate Registrul de Casă creat corect.