Vad Monetar

Previous Top Next


Fereastra de vad monetar este utila pentru inregistrarea in jurnalul de vanzari a vanzarilor efectuate prin intermediul caselor de marcat.De asemenea in jurnalul de casa sau banca se inregistreaza incasarile, programul face automat corelatia intre vanzari si incasari daca se respecta ordinea enumerata mai sus.Tot aici putem urmarii si incasarile pe fiecare casa de marcat.

 

graphic

 

Poate parea complicat, dar trebuie urmate cateva reguli daca se emit bonuri fiscale cu casa de marcat.Zilnic, la sfarsitul zilei respective sau a doua zi, pentru fiecare casa de marcat, pentru ziua respectiva, se inregistreaza:

1.      vanzarile in jurnal vanzari

2.      incasarile in registrul de casa, daca s-a platit si prin card, incasarile prin banca.

Ordinea de inregistrare este cea de mai sus, ca programul sa poata face corespondenta intre vanzari si incasari. Din jurnalele de vanzari si jurnalul de incasari, lunar , la sfarsit de luna se genereaza rapoartele respective si se creeaza notele contabile ce se inregistreaza in balanta. Desi apare in tabela si vanzarile prin facturi, sunt doar consultative, nu se pot inregistra, inregistrarea lor facandu-se din evidenta facturilor.

Daca exista o balanta pe luna trecuta si se inregistreaza zilnic pentru fiecare casa incasarile, putem obtine din modulul contabilitate Registrul de Casa creeat corect.